Taką zupką przywitała mnie moja synowa. Smak pomidorowy, mięsko warzywa. Pycha.
Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy. Gotować na średnim ogniu aż mięso będzie prawie miękkie.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchewki, por, seler, pietruszkę, paprykę, chilli, cebulę, paprykę czerwoną i chilli ( chilli można ominąć). Smażyć aż warzywa zmiękną i lekko się przesmażą. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i wlać wszystko do garnka.
Do zupy dodać fasolkę, kukurydzę i ziemniaki. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotować tak długo aż ziemniaki zmiękną.
Smacznego, dziękuje Sylwunia.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.