Uwielbiam tą zupę chociaż przepis dostałam dawno temu. Bardzo często gości na moim stole. Dziękuję ciociu i czekam na więcej takich przepisów.
Na patelni obsmażyć drobno pokrojony boczek wędzony. Zdjąć go z patelni i dodać do garnka w którym będziecie gotować zupę. Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć razem z mięsem mielonym i drobno pokrojonymi pieczarkami.
Do garnka wlać wodę i dodać kostki rosołowe. Dodać soli do smaku. Jak mięso jest już lekko zarumienione dodać wszystko do wywaru.
Wypłukać patelnię małą ilością wody i wlać wszystko do garnka. Dodać przecier pomidorowy, kukurydzę, pokrojony por, suszone zioła, gałkę muszkatołową. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotować na małym ogniu, kilka minut.
W śmietanie rozmieszać serki topione, dolać trochę ciepłego wywaru z zupy. Najlepiej rozmieszać blenderem. Wlać wszystko do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dostałam ten przepis do cioci Marysi, zaskoczyła mnie wtedy bardzo tą zupą, była pyszna. Do dzisiaj jest numerem I w naszej rodzinie , Każdy jest zachwycony.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.