Bardzo smaczne koperty z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo- ziołowym, nie jest to zbyt pracochłonne wystarczy tylko mieć te produkty w domku. Kilkanaście minut i gotowe.
Wszystkie składniki nadzienia wrzucić do miseczki, dokładnie wymieszać, jajko przed dodaniem lekko ubić widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, masa powinna być pikantna. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w kwadraty 12 x 12 cm. Na każdy kwadracik położyć nadzienie i zlepić dwa rogi razem i potem następne dwa. Górę posmarować lekko ubitym żółtkiem, położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Nagrzać piekarnik do 200C i piec 15-20 minut, aż lekko nabiorą złotego koloru.
Bardzo dobrze smakują z sałatką ze świeżych warzyw.
Super kolacyjka , polecam. Do jednych dodałam kawałki usmażonego kurczaka, dla mojego męża bo tak lubi.
Smacznego 🙂
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.