Mam ten przepis od mojej siostrzyczki. Robią te racuszki w przedszkolu, a dzieciaki zajadają.
Dynię obrać ze skóry, wyciąć nasiona i włókniste wnętrze. Zetrzeć dynię na tarce lub zmiksować blenderem lub w thermomix. Jabłka obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka, mąkę, cukier,cynamon, proszek do pieczenia. Dokładnie wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i kolejno nakładać ciasto, tworząc małe placuszki.Smażyć z obydwu stron aż racuszki nabiorą złotego koloru. Położyć placuszki na ręczniczkach papierowych do odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Podawać ciepłe obsypane dodatkowo cukrem pudrem.
Małgosia
9 listopada, 2017 o 22:34
są naprawdę dobre !!!!!polecam
Maria Gorlik
9 listopada, 2017 o 22:41
Dziękuje? , pozdrawiam