Takie coś to ja uwielbiam. Można dodać dowolne warzywa. Polecam
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew oskrobać pokroić w duże słupki. Seler obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, dodać ziemniaki, marchew i seler. Osolić do smaku. Gotować do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić i osuszyć. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Przygotowanie cukinii – cukinię obrać i pokroić w plasterki o grubości 5 mm. Rozłożyć na talerzu, lekko posolić i zostawić tak na 30 minut. Jak już cukinia puści wodę to ją zlać. Cukinię posypać suszonymi ziołami .
Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian ziemniaki, cukinię, pieczarki, seler. Obsypać ziołami i pokropić oliwą z oliwek.
Nagrzać piekarnik do 240 C i piec tak długo aż ziemniaki się przypieką.
Podawać do pieczonego kurczaka lub innych mięs.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.