Idealne danie na niedzielny obiad lub jako danie na imprezy. 

Mięso z kurczaka rozbić, tak jak schabowe. Doprawić solą, pieprzem, obsypać przyprawami. Na środek każdego kawałka mięsa położyć plasterek mozzarelli i serka topionego. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i masło, obsmażyć zraziki na złoty kolor. Następnie wrzucić cebulkę i smażyć chwilkę. Teraz kolej na pieczarki, pokroić jak lubicie. Dodać oczyszczone marchewki.  Wlać wodę do połowy wysokości mięsa i gotować na małym ogniu około 30 minut. Podczas gotowania raz przewrócić mięso.

Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek. Gdyby sos był za rzadki można zagęścić śmietaną.

Polecam, naprawdę pyszne danie, a sos palce lizać. 

Podawać z makaronem  lub ryżem. Życzę smacznego.