Moja propozycja na pyszny niedzielny obiad. Smacznego
Schab umyć i osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, mieszanką ziół. Keczup i przecier pomidorowy wymieszać razem. Posmarować nim mięso. Najlepiej zostawić na kilka godzin w lodówce lub na całą noc. Zarumienić mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.
Pod koniec dodać pieczarki pokrojone na pół lub w całości jeśli są małe.
Jak mięso jest zarumienione, włożyć je do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wlać wodę, zagotować. Dokładnie wymieszać tak żeby wszystkie pozostałości z patelni zachować. Wlać zawartość patelni do żaroodpornego naczynia. Dodać resztę składników. Przykryć naczynie.
Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 190 stopni , 60 minut.
Pamiętajcie o polewaniu sosem w trakcie pieczenia.
Jak mięso jest już gotowe, wyjąć mięso z naczynia. Natomiast sos zagęścić mączką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Zagotować.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.