Bardzo lubię zupy, szybko się je robi. W pracy można tylko podgrzać w mikrofalówce i super lunch gotowy. Mięsko, warzywa i super smak.
Do garnka dodać masło i roztopić. Cebulę obrać i posiekać drobno, ząbki czosnku również. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać piersi kurze pokrojone w grube paski i pastę harrisę. Smażyć chwilkę, mieszając. Ja dodałam harrisę średnio-ostrą. Moja zupka ma delikatnie pikantny smak.
Wlać pomidory z zalewą i ciecierzycę razem z zalewą, wywar. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować kolejne 10 minut.
Gdyby zupa była za gęsta dolać trochę wody i ponownie doprawić.
Rozlać zupę na talerze i udekorować kleksikiem kwaśnej śmietany. Nie jest to konieczne.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.