Inna wersja rosołu, super dla naszych pociech. Można przemycić trochę świeżej pietruszki.
Wykonanie rosołu– do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, zagotować. Zdjąć szumy, dodać obraną marchew i pietruszkę. Pokroić je na słupki. Dodać ziele angielskie, maggi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ja dodaję zawsze gałązki natki pietruszki które wkładam w specjalny pojemniczek i do zupy. Na koniec odciśniętą pietruszkę i cebulę wyrzucam. Gotować na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Długie gotowanie spowoduje że uzyskacie lepszy smak. Po ugotowaniu obrać pałki kurze ze skóry i kości. Rozdrobnić na mniejsze kawałki. Dodać do zupy.
Przygotowanie kluseczek patrz przepis Kluseczki jajeczne inaczej
Kluseczki położyć na talerz, zalać rosołem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.