Zrobiłam sama makaron, jedzonko pycha. Polecam
Wykonanie makaronu patrz tu – http://kuchniapokolen.pl/makaron-jajeczny/ Można kupić gotowy, ale koniecznie lepszy gatunkowo.
Wykonanie sosu – na patelnię wlać wodę. Wrzucić szafran, zagotować. Wyłączyć i zostawić na 5 minut. Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski szynkę, śmietanę i ser ( 30 g ). Podgrzewać chwilkę. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Żółtka ubić widelcem i dodawać po łyżce gorącego sosu. Tak dodawać sosu aż będzie pół szklanki, następnie można już dodać na patelnie. Wymieszać i podgrzać, ale nie gotować.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać delikatnie. Położyć makaron z sosem na talerze i obsypać obficie parmezanem. Obsypać listkami rukoli.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.