Wyszło pyszne, polecam. Gdyby ktoś miał ochotę dodać mięso lub krewetki to będzie również super. Ja zdecydowałam się zrobić w wersji wegetariańskiej, ponieważ po świętach chcieliśmy coś delikatniejszego. Robiąc to danie dla dzieci omijamy chili. Mój wnuk się zajadał.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę, nie dopuścić żeby zbrązowiała. Dodać kolendrę, kminek, paprykę słodką, chili pokrojoną drobno, posiekany ząbek czosnku, kurkumę. Ziarenka kardamonu potłuc w moździerzu i wyjąć suche skorupki. Na patelnię dodać ziarenka. Wszystko wymieszać i smażyć 1 minutę. Wlać mleczko kokosowe, wodę z ciecierzycy i ciecierzycę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować 5 minut. Wrzucić umyty i osuszony szpinak. Wymieszać i gotować 1 minutę.
Podawać z bułkami, chlebkiem lub jak ja z indyjskim chlebkiem chapatis
Danie pyszne, szczerze polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.